Dirigent

Arjen Uitbeijerse studeerde hoofdvak Koordirectie aan het conservatorium, de Hogeschool IDE in Gorinchem bij Joop Schets. Hij volgde daarnaast diverse masterclasses directie. Als dirigent is Arjen verbonden aan christelijk vocaal ensemble Marcantus uit Houten. Ook dirigeert hij ROV Psallite Deo uit Heinenoord. Arjen is ook betrokken bij de artistieke staf van Stichting Ars Musica en geeft leiding aan het Studentenkoor van deze stichting. Met zijn koren voert Arjen werken uit diverse stijlperioden uit.

“Arjen heeft de gave om een stuk ontspanning over te dragen op koor en publiek.”

Psallite Deo

Docent

Als docent muziek hebben educatie en coaching Arjens hart. Hij heeft een eigen lespraktijk aan huis, waar hij directie- en zangles geeft. In de directielessen komen slagtechniek en partituuranalyse aan de orde, maar ook belangrijke zaken als leiding geven, motiveren en inspireren. In de zanglessen wordt veel aandacht besteed aan houding, ademhaling, articulatie en klankkleur.

De lessen worden afgestemd op het niveau en de wensen van de leerling. Als u geïnteresseerd bent, kunt u via het contactformulier informatie aanvragen. Voor de Stichting Ars Musica schreef Arjen de scripts voor educatieve voorstellingen rond klassieke muziek, zoals ‘Viva Vivaldi’, ‘Luther, hervormer van het kerklied’ en ‘De Vogelvrije Viool’. Ook verleent hij regelmatig medewerking aan ‘De zilveren bruiloft van Bach’, een educatieve voorstelling voor de bovenbouw van de basisschool, geschreven door Mar van der Veer. Arjen geeft ook workshops en koorscholing bij koren.

“Arjen is niet alleen gericht op prestatie, maar ook op de mens erachter. Dat heeft een betere muzikale prestatie tot gevolg!”

foto3

Zanger

Arjen Uitbeijerse studeerde bijvak zang bij Ingrid Smit Duyzentkunst. Als tenorsolist verleent Arjen regelmatig zijn medewerking aan concerten. Hij zingt werken uit verschillende stijlperioden, waarbij hij een voorkeur heeft voor de barok.

Op zijn repertoire staan onder andere de Matthäus Passion en Johannes Passion en diverse cantates van Bach en de Messiah van Handel. Ook werken van Mozart staan op zijn repertoire, zoals de Vesperae solennes de confessore en de Krönungsmesse. Daarnaast zong hij solo in diverse werken uit de romantiek, onder andere de Mis in G, Gebet, en liederen van Franz Schubert, koraalcantates van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Olivet to Calvary en Bethlehem van John Henry Maunder.Als ensemblezanger is Arjen Uitbeijerse actief in Kamerkoor Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden.

“Je kunt met Arjen op een directe, open manier communiceren, waardoor de samenwerking bijna vanzelf gaat.”

zanger
Scroll naar boven