Biografie

Arjen Uitbeijerse studeerde hoofdvak Koordirectie aan het conservatorium, de Hogeschool IDE in Gorinchem bij Joop Schets. Hij volgde daarnaast diverse masterclasses directie. Als dirigent is Arjen verbonden aan christelijk vocaal ensemble Marcantus uit Houten en ROV Psallite Deo uit Heinenoord. Arjen is bovendien betrokken bij de artistieke leiding van Stichting Ars Musica. Hij dirigeert het Ars Musica Studentenkoor. Arjen studeerde zang bij Ingrid Smit Duyzentkunst en volgde zangles bij verschillende andere docenten. 

Als koorzanger is hij onder andere actief in Kamerkoor Ars Musica, onder leiding van Patrick van der Linden, dat bestaat uit professionele zangers. 

Bij Jaap Nieuwenhuijse studeerde Arjen orgel. Arjen is organist van de Bethelkerk in Moordrecht en de Hervormde Kerk van Sluipwijk en begeleidt een aantal koren op orgel en piano. 

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde Arjen het diploma Docent Muziek. Arjen werkte aanvankelijk als leraar in het primair onderwijs en later als docent muziek en ckv in het voortgezet onderwijs. Sinds 2017 is hij als docent muziek verbonden aan Driestar educatief in Gouda. Voor Ars Musica schreef hij de scripts van diverse educatieve voorstellingen rond klassieke muziek, zoals ‘Viva Vivaldi’, ‘Luther, hervormer van het kerklied’ en ‘De Vogelvrije Viool’. Arjen geeft directie- en zanglessen aan huis en verzorgt workshops en vocal coaching voor koren.

Arjen heeft veel affiniteit met kerkmuziek en is als componist betrokken bij het project ‘Zingen over geluk’, een reeks nieuwe liederen bij de Heidelbergse Catechismus op teksten van Robert Roth. Ook schreef hij melodieën voor de liedbundel ‘Een vogel is er thuis’ op teksten van Ria Borkent.

“Arjen heeft een duidelijke artistieke visie, wat zorgt voor een prettige samenwerking.”

Scroll naar boven